Wandel je hoofd leeg

Wandelen is een wondermiddel dat helpt tegen stress, slapeloosheid én een somber gevoel. Uit onderzoek blijkt dat (bos)wandelingen zorgen voor een enorme toename van positieve gevoelens, energie en creativiteit! Geniet met al je zintuigen van dit seizoen vol veranderingen en laat al je alledaagse zorgen wegwaaien door de wind. De Heuvelrug heeft veel rustige natuurgebieden. Zeker als je je buiten de gebaande paden waagt. 

Al wandelend opladen de natuur

 • Wandelen over Utrechtse landgoederen (14km)

  Deze wandeling neemt je mee over drie landgoederen op de Utrechtse Heuvelrug. Een heerlijk afwisselende wandeling om eens lekker mee tot rust te komen

  Wandelen over Utrechtse landgoederen (14km)
 • Leersumse Veld (7,7km)

  Geef je ogen goed de kost en laat je verrassen door het Leersumse Veld. Ieder seizoen heeft dit gebied weer iets anders te bieden zoals de verkleurende loofbomen in de herfst, en bijzondere dieren. 

  Leersumse Veld (7,7km)
 • Wandelroute Laarsenberg (4,6km)

  De Laarsenberg is voor velen onbekend gebied. Toch is het zeer de moeite waard: loof- en naaldbos, eikenhakhoutbosjes, graanakkers en graften op de voormalige enggronden van Rhenen

  Wandelroute Laarsenberg (4,6km)
 • Natuurwandeling Prattenburg (6,5km)

  De rondwandeling voert door een gevarieerd, heuvelachtig bosgebied met onder meer uitzichten op kasteel Prattenburg, Rijn en Betuwe.

  Natuurwandeling Prattenburg (6,5km)
 • Klompenpad het Jufferpad (16km)

  Het 100e klompenpad! Een rondwandeling van 16 kilometer door het mooie buitengebied van Renswoude en Veenendaal, over oude en nieuwe landgoederen en langs forten en kastelen.

  Klompenpad het Jufferpad (16km)