Top 5 wandelroutes

Het hele jaar door kun je de mooiste wandelingen maken op de Heuvelrug! Of het zonnetje schijnt, of er sneeuw ligt, of het regent, op de Heuvelrug vind je altijd wel een wandelroute geschikt voor het seizoen. En ben je nog geen ervaren wandelaar? Ook dat is geen probleem! Voor elk type wandelaar is er een wandelroute te vinden. Ga heerlijk op stap met familie, of lekker in je eentje. En wist je dat je op de Heuvelrug een uitgebreid netwerk aan startpunten, groene entree's en TOP's kunt vinden? Veel van deze punten bevinden zich in de buurt van een NS-station, handig als je met de trein komt! Wij hebben vast een top 5 van mooiste routes voor je op een rij gezet. 

1. Een wandeling over de Grebbeberg (9km)

De Grebbeberg vormt het abrupte einde (of het begin) van de Utrechtse Heuvelrug. Je kunt er prachtig wandelen door stille bossen en eventjes helemaal tot rust komen. Tijdens deze tocht kom je ook langs Kasteel Heimerstein. Leuke pauzeplaats: Hotel 't Paviljoen.

2. In het spoor van Napoleon (8km)

Deze pittige wandeling met leuke klimmetjes gaat over de flanken van de Utrechtse Heuvelrug. Je passeert de historische Pyramide van Austerlitz waar Napoleon Bonaparte zijn sporen heeft nagelaten. Leuke pauzeplaats: Hotel Restaurant Oud London.

3. Wandel je hoofd leeg (6,5 km)

Deze route door het prachtige Leersumse Veld leent zich perfect voor rust en even bijtanken. Dit gebied staat namelijk ook wel bekend als het stilste plekje van Nederland. 

4. Het Jufferpad (16km)

Ontdek het het mooie buitengebied van Renswoude en Veenendaal. Wandelen over oude en nieuwe landgoederen en langs forten en kastelen. Startpunt: Fort aan de Buursteeg.

5. Ontdek te voet al het moois van Soest (16km)

Vliegbasis Soesterberg was ooit een militair vliegveld, maar dit vliegveld is omgetoverd tot een mooi natuurgebied dat zich goed leent voor een wandeling. Startpunt: Kontakt der Kontinenten