Historische locaties op de Heuvelrug

Verscholen in de bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug passeren we ze vaak achteloos; indrukwekkende kastelen en eeuwenoude buitenplaatsen. Ervaar de rijke historie van locaties waar de tijd stil lijkt te staan en ontdek de pracht van deze parels op de Heuvelrug.

 • Bekijk hier alle kastelen en buitenplaatsen

  De Utrechtse Heuvelrug beschikt over een aantal prachtige kastelen en buitenplaatsen die nationale bekendheid genieten. De weelderige pronkstukken van macht en pracht zijn gelegen op de mooiste plekken in het landschap. Je beleeft authentiek Nederlands buitengebied met de mooiste kasteelmusea en tuinen. Je kunt prinsheerlijk overnachten bij een van de sfeervolle landgoedhotels, B&B’s en buitenplaatsen. De locaties liggen op korte reisafstand van elkaar, ideaal om per fiets te bezoeken. Ontdek alle locaties hier. 

  Bekijk hier alle kastelen en buitenplaatsen
 • Ontdek hier het militair erfgoed

  Op de Heuvelrug vind je talloze plaatsen waar het militaire erfgoed volop te bezoeken is. Van het Nationaal Militair Museum in Soest, tot de Pyramide van Austerlitz en de Grebbeberg in Rhenen. Allemaal unieke locaties waar je de rijke historie van de Heuvelrug kunt beleven. Ontdek alle erfgoedlocaties hier. 

  Ontdek hier het militair erfgoed
 • Ervaar de historie in de natuur

  Ook in de natuur op de Heuvelrug vind je veel historie terug. Ontdek het oudste bos van de Heuvelrug bij Amerongen, wandel door de Dieptetuin bij Zeist, of ontdek de grafheuvels bij de Soester Engh. Laat je verrassen door de uitgestrekte natuur vol historie en ontdekkingen. 

  Ervaar de historie in de natuur

Erfgoed in kaart