Fietsen en wandelen - langs de Utrechtse Kastelen

Ieder seizoen heeft zijn charme, maar de herfst is wel heel bijzonder. De natuur verandert in één groot kleurenpalet. Ga er op een mooie herfstdag opuit en geniet van de grandeur van de Utrechtse Kastelen. Fiets langs de historische locaties, wandel door de kasteeltuinen en stap ook zeker even naar binnen bij een van de kastelen. De indrukwekkende locaties hebben allemaal hun eigen unieke verhaal. Ontdek het zelf met een van de fiets- of wandelroutes op deze pagina!

Wandel het Rondje Haarzuilens

Het Rondje Haarzuilens is een mooie wandelroute die je het gebied rond Kasteel de Haar laat ontdekken. Verleng de route met een wandeling door de kasteeltuinen en het park, samen ruim 55 hectare groot. Bekijk het doolhof, het grote hertenkamp, de romantische overdekte brug en de picknickweide. Combineer je wandeling met een een bezoek aan het kasteel en krijg een uniek inzicht in het flamboyante leven van de familie van Zuylen in de 20ste eeuw.

Bekijk de route

Fietsroute: in de voetsporen van keizer Wilhelm II

Deze fietsroute brengt het verhaal van Keizer Wilhelm II tot leven. Je fietst door het prachtige, bosrijke gebied van de Utrechtse Heuvelrug en onderweg kom je langs de Kastelen waar hij verbleef: Huis Doorn en Kasteel Amerongen. Beide kastelen zijn te bezoeken en vertellen het verhaal van de Keizer in ballingschap. De inrichting van Huis Doorn verkeert nog in authentieke staat en geeft samen met de kunstcollectie een fraai beeld van de Europese hofcultuur. 

Bekijk de route

Wandel rond Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is een prachtig ‘Huis’ uit de zeventiende eeuw met een rijke familiegeschiedenis. Het kasteel is omringd door historische tuinen en ligt aan de voet van het pittoreske dorp Amerongen. Het ligt midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug en is daarmee een waar wandelparadijs. Deze wandeling voert door de prachtige bossen rondom het kasteel, over de Amerongse Berg en langs resten van grafheuvels uit de Midden en Late Bronstijd. Combineer de wandeling met een bezoek aan het kasteel en de kasteeltuinen.

Bekijk de route

Fietsrondje Slot Zuylen en Kasteel de Haar

Twee prachtige kasteelmusea gecombineerd in een gevarieerde fietsroute! De tocht start en eindigt bij Slot Zuylen. Dit is een van de oudste kastelen aan de Vecht, net buiten de stad Utrecht. Het Slot heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, zoals schrijfster Belle van Zuylen. Combineer dan ook de fietstocht met een bezoek aan het Slot en wandel door de tuin van Slot Zuylen.

Bekijk de route

Ontdek nog meer fiets-en wandelroutes - rondom de Utrechtse Kastelen

Op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!