Geniet van het buitenleven - in de tuinen van de Utrechtse kastelen

Veel Utrechtse kastelen beschikken over hun eigen uitgestrekte parken, bossen, boerderijen, akkers en boomgaarden, die je een idee geven van de extravagante levensstijl van de eigenaren. De kasteeltuinen vertonen een grote variatie aan landschapsstijlen en zijn vaak nauwgezet en in originele staat onderhouden. Of je nu op zoek bent naar een educatief uitje, een gezellige dag uit met het gezin of een romantische wandeling, in de kasteeltuinen kan het allemaal.

Wij hebben de mooiste kasteeltuinen bij bij de Utrechtse kastelen voor je op een rijtje gezet!

Kasteel de Haar

In de tuin van het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland kun je urenlang wandelen zonder je te vervelen! Of je nu voor een romantische wandeling door de rozentuin en picknick gaat of met de kids door het doolhof dwaald om daarna nog naar het hertenkamp te gaan. Je bent van harte welkom in het park en de tuinen van Kasteel de Haar.

Ontdek de tuin van Kasteel de Haar

Kasteel Amerongen

Ben jij op zoek naar een educatief en gezellig uitje? De tuin van Kasteel Amerongen vertelt vier eeuwen tuingeschiedenis! Maak een wandeling door de bloementuin en het bospark, proef de tuin van Kasteel Amerongen op het terras van Restaurant Bentinck of neem wat lekkers mee voor thuis vanuit de kasteelwinkel.

Bezoek de tuin van Kasteel Amerongen

Slot Zuylen

Heb je zin om al wandelend een tijdreis te maken? Bezoek dan de tuin vak Slot Zuylen! Wandelend langs de prachtige bloemen, planten, fruitmuren en de moestuin ontdek je dat alle elementen uit verschillende periodes één indrukwekkend geheel vormen.

Verken de tuin van Slot Zuylen

Museum Huis Doorn

Het park van Huis Doorn was voor Keizer Wilhelm II van groot belang. De ex-keizer genoot hier optimaal van het buitenleven. Ook jij kunt hier nu keizerlijk genieten! Maak een mooie wandeling door de rozentuin of ga in het park op zoek naar sporen van Keizer Wilhelm II.

Ontdek het schitterende landgoed

Meer kasteeltuinen in regio Utrecht

Ontdek ze allemaal