ZonheuvelZwam growkit - samen werken aan een gezonde en afvalvrije omgeving

Met de ZonheuvelZwam growkit kweek je héérlijke oesterzwammen, gewoon op eigen koffiedik! Zo werken we samen aan een gezonde, afvalvrije omgeving. De growkit is speciaal voor het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug geïntroduceerd door Goedlandt Circulair Landgoed beheer en Stichting SBI.

Koffiedik als voedingsbodem

Met wat broed, koffiedik en een beetje liefde en geduld maak je heerlijke oesterzwammen én belandt jouw koffiedik niet in de verbrandingsoven. Dit principe wordt door Landgoed Zonheuvel zelf ook toegepast - weliswaar op iets grotere schaal. Het koffiedik van de circa 70.000 kopjes koffie die hier jaarlijks worden geschonken, gebruikt het Landgoed om oesterzwammen van te kweken die ze terug leveren aan de keuken van hun eigen restaurant. Daar worden lekkere gerechten van gemaakt,  die ’s avonds op het menu staan. Een bijzonder product dus dat extra bijzonder is, omdat voor iedere verkochte growkit een percentage wordt afgedragen aan natuurbeheer en – behoud van het Nationaal Park.

Landgoed Zonheuvel

Midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ligt Landgoed Zonheuvel. Ooit het Landgoed van de familie Van der Poorten Schwartz die de grond waarop het Landgoed gebouwd is kocht in 1884, nu eigendom van Stichting SBI met een hotel, vergaderzalen en een broedplaats voor bedrijven die het gedachtengoed van Landgoed Zonheuvel omarmen. Stichting SBI zet zich samen met partners in voor samenwerking, kennisuitwisseling en ondernemerschap die duurzame ontwikkeling bevorderen. Het terrein wordt beheerd door Goedlandt; een advies- en implementatiebureau voor circulair landgoedbeheer. Hierin staan het herstel of de versterking van de biodiversiteiit en duurzame methoden en technieken centraal.

De ZonheuvelZwam growkit is te koop bij de receptie van Landgoed Zonheuvel.

Lees hier alles over dit bijzondere product.