Droge worst van Heuvelrugs bosvarken - Puur van smaak door een buitengewoon goed leven

Een buitengewoon lekkere droge worst afkomstig van buitengewone bosvarkens. Deze duurzame worst van Heuvelrugs bosvarken is door de eigenaren Stan Gloudemans en Josse Haarhuis van Buitengewone Varkens speciaal voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug geproduceerd. 

Buitengewone Varkens

De bosvarkens wonen op Landgoed Zuylestein en hebben hier een buitengewoon goed leven. Diervriendelijkheid staat voorop en de varkens kunnen daarom lekker wroeten, scharrelen en luieren op de akkers en in de bossen en weilanden van de Utrechtse Heuvelrug. Een verwend leven zoals varkens verdienen! Als levende bosmaaiers bestrijden ze bramenstruiken en exoten en met hun gescharrel stimuleren ze de biodiversiteit. Hun dagelijkse kostje bestaat uit eikels, beukennootjes, bramenstruiken, wortels en doorgeschoten groente en fruit uit de moestuin van het landgoed. De diervriendelijke en ruimtelijke omgeving waarin ze leven, zorgt voor een prachtige kwaliteit vlees met een pure, ouderwetse smaak.

Goed voor de planeet

Bij het ontwerp van de varkenshouderij is uitgegaan van de wensen van het varken met genoeg ruimte en een natuurlijke omgeving. De varkens krijgen 100% circulair voer van reststromen uit de voedingsmiddelen industrie, zodat er geen landbouwgrond nodig is om dit voer te telen. Ook komt het voer van dichtbij, dus met een kleine CO2 footprint. Door hun eigen gescharrel, zijn ze ook nog eens goed voor de bodem en de biodiversiteit: de beste natuurbeheerders die je kunt hebben op je landgoed.

Landgoed Zuylenstein

Als voormalige ridderhofstad heeft Landgoed Zuylenstein een rijke historie van 600 jaar. Stadhouder Frederik hendrik van Oranje Nassau (1630-1640) en later de familie Van Nassau Zuylestein waren voormalige bezitters. De huidige eigenaar Jemima de Brauwere werkt met veel bezieling aan de toekomst van het landgoed. Uitgestrekt over 120 hectare, bestaande uit weilanden, bouwland, natuurgebieden, akkers en bossen, is Landgoed Zuylestein zeker een bezoekje waard. Zo kun je de buitengewone varkens ook nog eens in het echt ontmoeten!

Puur van smaak

De droge worst van Heuvelrugs bosvarken wordt gemaakt en gedroogd door lokale ambachtelijke slagers in de provincie Utrecht om overbodig transport te voorkomen. In de worst zitten zo min mogelijke toevoegingen. Zo blijft de smaak zo puur mogelijk en proef je echt het luxe leven terug. 

Loopt het water jou al in de mond? De droge worst van Heuvelrugs bosvarken is te bestellen via de webshop van Buitengewone Varkens. 

Lees hier meer over de droge worst en de bosvarkens van Landgoed Zuylestein.