Heuvelrug biologische kruidenthee - Een verfrissende thee met karakter!

Ben jij of ken jij een echte theeleut, dan is de Heuvelrug biologische kruidenthee zeker het proberen waard! Net buiten Maartensdijk ligt de historische moestuin van Landgoed Eyckenstein. Op het achterste deel ligt de kruidentuin van herboriste Agnes Looman. Hier kweekt Agnes (Agnes Kruiden) op biologische wijze kruiden voor theemelanges, voor in de keuken en voor verwerking in kruidenproducten. 

De Heuvelrug biologische kruidenthee is door Agnes speciaal voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug gemaakt. Wat deze biologische kruidenthee extra bijzonder maakt is de prachtige historische moestuin waar de kruiden worden gekweekt en de bijdrage van eenieder die de kruidenthee koopt aan natuurbeheer- en behoud van het Nationaal Park.

Landgoed Eyckenstein

Dit zeer gastvrije Landgoed op de Utrechtse Heuvelrug kent zijn oorsprong rond 1600. Landgoed Eyckenstein bestaat uit bossen, landbouwgronden, zichtlanen en prachtige natuur. Van het zuiden naar het noorden beleef je een geleidelijke overgang van een cultuurlandschap naar een natuurlandschap. Gelegen in de Laagte van Pijnenburg, verbindt het Landgoed een lager gebied van de Heuvelrug met het Gooi. De historische moestuin waar Agnes' kruidentuin onderdeel van uitmaakt hoorde tot begin 1900 bij landhuis Hofstede Berken, maar werd na de sloop van het huis ingelijfd bij Landgoed Eyckenstein. In de moestuin bevinden zich historische kassen die in 2015 zijn gerestaureerd. Al met al is dit prachtig stukje Utrechtse Heuvelrug zeker een bezoek waardig!

Agnes Kruiden op Boerderij Eyckenstein

De Heuvelrug biologische kruidenthee bevat tijm, moerasspirea, korenbloem, frambozenblad, salie, rozemarijn en pepermunt. Het is een verfrissende thee met karakter die te koop is op Boederij Eyckenstein (Eikensteeg 13 in Maartensdijk). Daarnaast kun je de kruidenthee ook online bestellen rechtstreeks bij Agnes (hiervoor kun je een e-mail sturen naar info@agneskruiden.nl).*

*Minimaal 3 zakjes thee à €3,50 per stuk plus €4,10 voor de verzending. Kijk voor meer informatie op de website van Agnes Kruiden.

Lees hier meer over de kruidentuin van Agnes op Landgoed Eyckenstein.