Heuvelrug Veldboeket - Natuurvriendelijk geteelde bloemen van de Utrechtse Heuvelrug

Met veel liefde en passie teelt Jennita van het Plukatelier op zo natuurvriendelijk mogelijke wijze haar bloemen en helpt ze zo de biodiversiteit te stimuleren. Speciaal voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug stelde Jennita het Heuvelrug Veldboeket samen. Met de aankoop van een Heuvelrug Veldboeket breng je niet alleen de mooiste kleuren en de lekkerste geuren in huis maar lever je ook een bijdrage aan natuurbeheer- en behoud van het Nationaal Park.

Natuurvriendelijk geteelde bloemen

Midden in het Nationaal Park bevindt zich het Plukatelier van Jennita. De bloemen die door Jennita op natuurvriendelijke wijze worden geteeld zijn vrij van gif, chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest en groeien buiten in de volle grond. Deze wijze van telen ondersteunt en stimuleert het lokale ecosysteem en de biodiodiversiteit. Veel mensen weten niet dat de reguliere bloementeelt belastend is voor het milieu onder andere door het gebruik van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en verwarmde kassen. Jennita wil laten zien dat dit anders kan en is daarom haar eigen natuurvriendelijke bloemenkwekerij begonnen op de Utrechtse Heuvelrug. Zo kan iedereen, die net als zij dol is op bloemen, genieten van een prachtig boeket en tegelijkertijd bewust met het milieu en de natuur omgaan.

Plukatelier

De samenstelling van het Veldboeket wisselt elke week en is samengesteld met de mooiste seizoensbloemen die op dat moment bloeien. Je kunt de bloemen bestellen via de webshop van het Plukatelier waarna je jouw Heuvelrug Veldboeket zelf kunt ophalen bij de kwekerij in Leersum (Zandweg 15) of in het centrum van Doorn (Kampdwarsweg 16). 

Alle informatie over het Plukatelier en het Heuvelrug Veldboeket vind je hier.