Soester Wandelweekend - Baarnse Paleisdag

Wil jij de veelzijdigheid van Baarn en Soest ontdekken? Wandel dan mee tijdens het Soester Wandelweekend! Op 18 augustus loopt de wandelroute door Baarn. Tijdens jouw wandeling kun je je verwonderen over het prachtige landschap dat Soest-Baarn rijk is. In en rondom Soest en Baarn liggen bijzondere, unieke natuurgebieden met afwisselend zandvlaktes en duinen-, bos- en heidegebied en prachtige historische bezienswaardigheden. Dagelijks kun je kiezen voor een afstand van 6, 10, 20 en 30 km.

Baarnse Paleisdag
Op 18 augustus, tijdens de Baarnse Paleisdag, staat historie centraal. Vanaf de start loop je langs de Oude Kerk van Soest richting het Baarnse Bos. Daarna loopt de route een stuk door het historische centrum van Baarn. De route loopt door gezellige straatjes en vervolgd richting rivier de Eem met vergezichten over het water en het mooie poldergebied. Onderweg kom je langs het Cantonspark en de Pekingtuin, beide parken aangelegd door een zakenman uit Azië wat je terug kunt zien in de vorm van aanleg en de exotische boomsoorten.

Soester Duinendag
Op 17 augustus zijn er wandelroutes door Soest. Benieuwd? Kijk dan hier!

Wandel voor het goede doel
De Levensclub is het officiële goede doel van het Soester Wandelweekend. Bij inschrijving kunnen wandelaars een vrijwillige donatie doen aan dit mooie goede doel. Elk jaar krijgen 120.000 mensen de boodschap dat ze medisch zijn uitbehandeld, een enorme klap. De Levensclub biedt een platform met persoonlijke verhalen van lotgenoten en hun naasten. Want met elk verhaal sta je minder alleen, en met elk verhaal laat je iets waardevols na.

Sportorganisatie Le Champion organiseert het wandelevenement in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn. Sportorganisatie Le Champion organiseert het wandelevenement in samenwerking met Rotaryclub Soest-Baarn.

Wanneer

  • Zondag 18 augustus 2024