Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Expositie Meesterwerk II - Museum Soest

Na de overweldigende belangstelling voor de eerste versie van “Meesterwerk”, in 2020, is vanaf 17 februari de exposite “Meesterwerk II” te bezoeken. Een expositie van ruim 100 kleine en grotere schilderijen van de succesvolle Soester kunstschilder Peter van Oostzanen en zijn studenten van Academie Van Oostzanen.

Het thema Meesterwerk is een knipoog naar het vroegere gildesysteem van meester en gezel, waarbij de gezel om zijn vaardigheid en kunde -zijn meesterschap- te bewijzen een ‘meesterwerk’ moest vervaardigen. Van Oostzanen heeft zijn leerlingen opnieuw gevraagd een of meerdere ‘meesterwerken’ voor deze expositie beschikbaar te stellen. Werk waar zij (met recht) trots op zijn en geschilderd onder zijn meesterschap.

Peter van Oostzanen doceert, aan zijn academie in Soest, realistisch fijnschilderen met olieverf volgens de traditionele techniek van de oude meesters. Deze techniek staat momenteel weer enorm in de belangstelling. In een realistisch schilderij is het belangrijk dat alles klopt: de compositie, de licht-donker verhoudingen, het perspectief, het kleurgebruik, et cetera. Elk schilderij wordt daarom in lagen opgebouwd, waarbij het per laag “realistischer” wordt.

De 100 schilderijen zijn te zien in verschillende ruimten in het museum. Bij jouw bezoek aan het museum kan je ook genieten van de vaste exposities die het museum rijk is. Even een pauze inlassen met een kopje koffie of thee is ook mogelijk. De gastvrouwen en gastheren staan klaar om je te ontvangen. Voor groepen gaat het museum altijd open maar dan wel even op afspraak.

Prijzen

  • € 6,00