Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Thom Hoffman & Storioni Trio | Beethoven - Wie ben je? | Theater Lampegiet

Intieme Beethoven-beleving met Thom Hoffman en Storioni Trio in Theater Lampegiet.

Thom Hoffman ziet zichzelf als een journalistiek werker. Want acteren, musiceren, schrijven en fotograferen is voor hem allemaal hetzelfde. Dit brengt hij dan ook graag samen op het toneel zondagmiddag 14 april. Samen met het Storioni Trio onderzoekt hij in Beethoven – wie ben je? wat er zo enorm bijzonder aan Beethoven en zijn muziek is gebleken.

Al ruim anderhalf jaar is Thom Hoffman bezig met de persoon Beethoven. Volgens hem zit er zo’n enorme wereld achter Beethoven en de tijd waarin hij leefde, dat het net was alsof hij een boek opensloeg waar meer in stond dan hij ooit voor mogelijk had gehouden. Thom: “Ik heb hem veel beter leren kennen, al begrijp ik nog steeds niet precies hoe hij in elkaar zat. De voorstelling geeft nu antwoord op de vraag ‘Beethoven, wie ben je?’, maar het is wel een antwoord met een vraagteken. Want je begrijpt hem nog steeds niet helemaal… en dat geeft ook niet, want zo zijn mensen soms.”

Beethoven – Wie ben je? zit tussen een concert en een toneelstuk in. Het is een vertelvoorstelling aan de hand van Beethovens eigen brieven. Die brieven vloeien over in prachtig gemusiceerde muziek, gespeeld door het Storioni Trio. Dit resulteert in anderhalf uur muzikaal genieten van Beethovens fascinerende levensverhalen.

Thom Hoffman, die de meeste mensen zullen kennen als Dokter Tinus, is altijd al enorm geïnteresseerd geweest in geschiedenis. Hij schreef recent nog een dik boek over Nederlands-Indië en dook – ook met het Storioni Trio – in de muziek van Robert en Clara Schumann. Inmiddels ziet hij zichzelf een beetje als het vierde Storioni-lid. Samen maken ze volgens Thom klassieke muziek toegankelijk voor een nieuwe doelgroep. Want wanneer zij spelen, is het net alsof Beethoven voor eventjes weer op het toneel staat.

Prijzen

  • Regulier€ 27,50
  • CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)€ 25,45