Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Panic Room - Theater Lampegiet

Panic Room; een nieuwe toneelvoorstelling met Jacob Derwig in Theater Lampegiet.

Op vrijdagavond 12 april is Panic Room te zien in Theater Lampegiet. Theater Utrecht slaat de handen ineen met niemand minder dan Jacob Derwig (KLEM) voor dit intieme, poëtische en fysieke duet, waar twee mensen opgesloten zitten in een donkere ruimte. De voorstelling wordt voor de eerste keer gespeeld.

Voor velen is het de grootste nachtmerrie: opgesloten zitten in een donkere ruimte. Tijdens Panic Room volgt het publiek twee mensen die samen in deze benauwde situatie terecht komen. Maar kennen de twee elkaar eigenlijk wel? En zijn ze op de vlucht voor iets in de buitenwereld of voor zichzelf?

Midden in Niemandsland staat een huis waar twee geliefden elkaar treffen. De één is ziek en op de vlucht voor het onontkoombare einde. De ander is een oorlogscorrespondent die terugkeert van een levensveranderende reis naar een conflictgebied. De kelder, waar ze zich veilig wanen, dringt het verleden aan hen op en dwingt hen elkaar tot op het bot te fileren. In een race tegen de klok, proberen ze door een onontkoombaar rollenspel de uitgang te vinden in de hoop het weer licht te laten worden. Maar kunnen ze de ander wel verlossen of alleen zichzelf?

Panic Room is een lijfelijke performance die zich richt op thema's van sterven en afscheid. Het onderzoekt de grens tussen het streven naar een lang leven voor jezelf en de verantwoordelijkheid die je draagt voor het einde van een ander.

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en maakt nadrukkelijk geëngageerd theater, gericht op existentiële thema’s. Altijd in een nieuw verhaal, en in nieuwe vormen. Regisseur Floor Houwink ten Cate creëert dringende performances die grenzen aan theater, opera en film. Haar werk is geworteld in persoonlijke morele vraagstukken en in haar expressieve portretten omarmt ze de ongemakken en pijn van het leven door complexe morele dilemma's te verkleinen tot menselijke ervaringen.

Prijzen

  • Regulier€ 27,50
  • CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)€ 25,45