Onze tips in Baarn

"Terwijl ik mijn geschiedenislessen tracht te herinneren, denk ik na over de Oranjes en al die andere families met hun indrukwekkende namen, hun rijkdom, hun turbulente levens. Mensen die de plek waar ik nu sta hebben gevormd, hun sporen als monumenten in de tijd. Dapper, talentvol, tikje uitdagend misschien, zoals de artiesten in het theater gisteravond. Ik hoor nog steeds het applaus…"

De Naald van Waterloo herinnert aan de moedige kroonprins Willem Frederik van Oranje, de latere koning Willem II. Vorstelijk Baarn kent meerdere plaatsen, parken en gebouwen van grote cultuurhistorische waarde. Zoals Paleis Soestdijk en haar rijke Oranje-verleden, de Pekingtuin, het Cantonspark en het imposante kasteel Groeneveld met zijn uitgestrekte landgoed. 

En natuurlijk kasteel Drakensteyn, huis van Prinses Beatrix, die sinds begin 2014 weer koninklijk dorpsgenoot is. Cultuur hoort bij Vorstelijk Baarn, zoals de nerven in een blad. Zo beleven cultuurliefhebbers onvergetelijke avonden in Theater De Speeldoos, dat naast een gevarieerd theateraanbod populaire bioscoopfilms vertoont.