48 uur in Soest

het perfecte weekendje weg!

Soest, gelegen vlakbij Amersfoort en Utrecht, biedt de perfecte setting om 48 uur te genieten. Ga een heerlijk weekendje weg en laat je verrassen door schitterende natuur, goede gesprekken én heerlijk eten. Wij delen de leukste tips met je om jouw weekendje naar Soest onvergetelijk te maken!

1. Nationaal Militair Museum

Het imposante Nationaal Militair Museum is zeker een bezoek waard. Bewonder de stoere tools van de Nederlandse landmacht en luchtmacht en ontdek het complete Arsenaal. Ook is er de Xplore, een interactieve zone voor kids waar ze zelf kunnen vliegen in een F16-simulator!

2. Thermen Soesterberg

Ontspan in Thermen Soesterberg, omringd door groen en natuur. Geniet van authentieke sauna rituelen en vernieuwende wellness belevenissen, dompel je onder in ruime binnen- en buitenbaden en maak je dagje wellness compleet met ontspannende massages. Een perfecte plek om tot rust te komen.

3. Landgoed de Paltz

Wandel op Landgoed de Paltz van ca. 80 hectara en ontdek bijzondere elementen, zoals een doolhof, een zandafgraving en een klein kabouterbos. Bewonder kunst of bekijk voorstellingen voor jong en oud bij het Herman van Veen Arts Center, dat zich bevindt op het prachtige landgoed. In het Gallery Café kan je terecht voor koffie en gebak of een heerlijke lunch.

4. Hotel Kontakt der Kontinenten

Sluit je dag af met een verblijf bij Hotel Kontakt der Kontinenten. Middenin het groen en gevestigd in een voormalig klooster komen geschiedenis en ontspanning hier samen. De omgeving is ideaal om te wandelen en fietsen. Bij restaurant KonneKt geniet je van verrassende gerechten met een wereldse twist om lekker én verantwoord te ontbijten, lunchen en dineren.

5. Soesterduinen

Verken de prachtige Soesterduinen, het grootste stuifzandgebied van de provincie Utrecht. Ideaal voor wandelingen, fietstochten en picknicks. Het is ook een geweldige plek voor kids om te vliegeren, voetballen en klimmen in de klimbomen.

6. Dineren in Soest

Ga aan het einde van de dag heerlijk tafelen in de gezellige restaurants van Soest. Bij proef je de smaken van de mediterrane keuken. Laat je zintuigen prikkelen bij Restaurant Sabrosa, geniet van ambachtelijke gerechten bij Restaurant Zuyver of proef van de warme ambiance bij Eetvilla van den Brink.

7. Paardenkamp

Bij de Paardenkamp genieten paarden en pony's van hun welverdiende pensioen. Maak kennis met de paarden, volg een interactieve rondleiding of breng een bezoekje aan museumboerderij het Gagelgat voor een mooie wandelroute en of een leuke speurtocht voor kids.