Welkom in Leersum

Leersum begint hier

Bekijk wat er allemaal te beleven is in en rondom Leersum!

Bekijk de agenda

Een overzicht van alle winkels vind je hier.

Bekijk het aanbod

De Heuvelrug is dé fiets- en wandelregio van Nederland met talloze mooie, unieke en gezellige afstapmomenten.

Bekijk de mooiste routes

De Utrechtse Heuvelrug is een groene oase van rust tussen Utrecht en Amersfoort,

Verken de Heuvelrug

Geniet van de uitgestrekte natuur in Leersum, bezoek het met een Michelin ster bekroonde Parc Broekhuizen of ontdek het historische Landgoed Zuylestein.

De leukste vaders gezocht!
De ondernemers in Leersum zetten de komende tijd alle vaders in het zonnetje met een leuke vaderdagactie. Lees meer en nomineer je vader

Covid maatregelen Vanwege de verscherpte corona maatregelen worden sommige evenementen aangepast of geannuleerd. Dit jaar gaat dan ook de Kerstmarkt helaas niet door.

Ondernemer in Leersum? Bij vragen kunt u het OVL/BIZ Leersum bereiken op info@ondernemersleersum.nl 

Persoonlijk advies?
Stap gerust binnen bij een van de VVV informatiepunten op de Utrechtse Heuvelrug!

 

Support de horeca in Leersum!

Gelukkig krijgen we stap voor stap meer ruimte en zijn ook de terrassen weer geopend. Of je nu op zoek bent naar een drankje of snack voor onderweg, een fris ijsje of een heerlijk driegangenmenu, in Leersum is het culinair genieten voor iedereen! Natuurlijk bieden veel restaurants ook nog steeds een afhaal- en/of bezorgservice. Zo kun je ook thuis genieten van het eten van jouw favoriete restaurant. Eet smakelijk!

Bekijk de restaurants

Ontdek de highlights van Leersum

Parc Broekhuizen

Een imposant landgoed met even zo eerbiedwekkende gebouwen, waar verleden en heden op een laagdrempelige en inspirerende manier samenkomen.

Landgoed Zuylestein

Via een in de 19e eeuw door de Roermondse architect P. Cuypers gebouwd monumentaal inrijhek betreed je het historische park dat uniek is in Nederland. 

Bloemencorso Leersum

Het Bloemencorso in Leersum is het grootste evenement van de Utrechtse Heuvelrug en vindt traditiegetrouw jaarlijks in het derde weekend van augustus plaats.

Tombe van Nellesteijn

De graftombe van de familie Van Nellesteijn is een uitzichttoren op het hoogste punt van de Donderberg, met aan de voet ervan de grafkelder van de familie Van Nellesteijn. 

Leersumse Veld

Het Leersumse Veld is het stilste plekje in Nederland. In de ijstijd uitgesleten door smeltwater in de stuwwal die nu Utrechtse Heuvelrug heet.

leersum.opdeheuvelrug.nl is een initiatief van RBT Heuvelrug & Vallei in samenwerking met Ondernemersvereniging Leersum (OVL) en gemeente Utrechtse Heuvelrug.