Welkom in de gemeente Utrechtse Heuvelrug!

gemeente Utrechtse Heuvelrug begint hier

Utrechtse Heuvelrug top 10 ♥

Bekijk wat er allemaal te beleven is in de Utrechtse Heuvelrug!

Bekijk de agenda

Dit zijn de startpunten om te wandelen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug,

Tips voor wandelroutes

Ontdek routes voor fietsers, wielrenners en mountainbikers vanuit de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Tips voor fietsroutes

Op de Utrechtse Heuvelrug is het een groene oase van rust tussen Utrecht en Amersfoort.

Verken de Heuvelrug

Let op: Door grote stormschade zijn de natuurgebieden in Leersum deels afgesloten. Er hangen veel takken en boomkruinen los en veel bomen zijn instabiel of staan op scherp. We vragen je daarom deze gebieden niet te betreden, het is levensgevaarlijk! Antwoorden op de meest gestelde vragen en updates over de herstelwerkzaamheden vind je op de website van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Fietsers via het fietsroutenetwerk (fietsknooppunten) worden ter plekke omgeleid. Kijk op de website van Routebureau Utrecht op de kaart voor de mogelijkheden om - via de fietsknooppunten - een alternatieve fietsroute te kiezen.

In  de gemeente Utrechtse Heuvelrug (Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarn, Maarsbergen en Overberg) komen actie, ontspanning en natuur samen. Wandel of fiets door het schitterende landschap van bossen en heideterreinen langs indrukwekkende kastelen en landgoederen. Beleef één van de vele evenementen en ontdek de authentieke dorpen waar je een graag geziene gast bent voor een hapje of een drankje. De gastvrijheid van de inwoners is overal even groot. Net als hun inzet voor het behoud van de natuur. Welkom op de Utrechtse Heuvelrug!

Persoonlijk advies?
Stap gerust binnen bij VVV gemeente Utrechtse Heuvelrug of een van de VVV informatiepunten op de Utrechtse Heuvelrug!

Culinair genieten in gemeente Utrechtse Heuvelrug

Of je nu op zoek bent naar een drankje of snack voor onderweg, een fris ijsje of een heerlijk driegangenmenu, in de Gemeente Utrechtse Heuvelrug is het culinair genieten voor iedereen! Natuurlijk bieden veel restaurants ook nog steeds een afhaal- en/of bezorgservice. Zo kun je ook thuis genieten van het eten van jouw favoriete restaurant. Eet smakelijk!

Bekijk de restaurants

Ontdek de dorpen in de gemeente

Op bezoek in Driebergen

Ontdek het historische karakter van beschermd dorpsgezicht Rijsenburg en de bijzondere monumenten in Driebergen.

Op bezoek in Amerongen

Ontdek het schilderachtige dorpje Amerongen; een parel op de Heuvelrug.

Op bezoek in Doorn

Een dorp rijk aan cultuurhistorisch erfgoed. 

Op bezoek in Leersum

Maarn, Maarsbergen en Overberg

Zakelijk op de Heuvelrug

Op de Utrechtse Heuvelrug vind je ook unieke en inspirerende locaties, opleidingen, trainingen en bedrijfsuitjes voor (meerdaagse) congressen, conferenties, trainingen en overige zakelijke bijeenkomsten. De ruime locaties in de natuur zorgen ervoor dat je veilig en op anderhalve meter afstand bij elkaar kunt komen.

Ontdek het aanbod

utrechtseheuvelrug.opdeheuvelrug.nl is een initiatief van RBT Heuvelrug & Vallei in samenwerking met gemeente Utrechtse Heuvelrug.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug in kaart