Camping Leersum

Camping Leersum

Wie echt wil genieten van rust en ruimte gaat kamperen in Leersum. Dit prachtige dorp ligt aan de voet van de heuvelrug, nabij de Betuwe en de Kromme Rijnstreek. De natuur in deze bosrijke omgeving is dan ook zeer divers. Zet je tent op in een stil weiland of boek een chalet op een gezellige camping. In Leersum is je vakantie hoe dan ook geslaagd! 

Het stilste plekje van Nederland 
In Leersum is nog goed te zien dat de Heuvelrug ontstaan is in de ijstijd. Het natuurgebied Leersumse Veld is gevormd door smeltwater van de gletsjer. Nu staat het bekend als ‘het stilste plekje van Nederland’ en is het de broedplaats van diverse vogelsoorten. Sta je op de camping in Leersum, dan is een uitstapje naar dit fraaie stukje natuur beslist een aanrader. Andere highlights: 

  • Het bloemencorso wordt ieder derde weekend in augustus gehouden. Een gezellige kermis en braderie maken het bloemenfestijn compleet. 
  • De Uilentoren, een opvallende uitkijktoren uit 1904. Meer bijzondere architectuur vind je bij de graftombe van Nellesteyn, een mausoleum uit 1818. 

Uitstapjes rond Leersum 
Wie eens wat verder wil kijken dan de camping in Leersum, kan alle kanten op. Je bevindt je midden in de Stichtse Lustwarande, een gebied vol buitenplaatsen en landgoederen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Kasteel Amerongen, kasteel Broekhuizen of buitenplaats Schevichoven. Vanaf de camping in Leersum is het ook maar een klein stukje fietsen naar de dorpen Doorn, Scherpenzeel en Veenendaal. Leuk om een keertje te winkelen! 

Reserveer je camping 
In Leersum kan je kamperen bij diverse campings en vakantieparken. Er zijn hele rustige kampeerplaatsen waar je veel privacy hebt en midden in de natuur verblijft. Maar je kan ook kiezen voor een wat groter park met meer faciliteiten. Bekijk hier het overzicht van de vakantieparken en campings in Leersum. Klik op een locatie voor meer informatie en reserveer rechtstreeks bij de aanbieder.  

Alle campings op de Heuvelrug