De beste Instagram spots van de Utrechtse Heuvelrug

Steeds meer mensen zijn actief op social media, waaronder Instagram. Telefoons beschikken over steeds betere features en sommige telefooncamera’s zijn bijna niet te onderscheiden van de professionele camera. Alles wordt uit de kast gehaald voor het beste plaatje. Van spannende omgevingen en leuke natuurplekjes tot fotogenieke bankjes, het komt allemaal aan bod in dit blog.

De Utrechtse Heuvelrug heeft talloze plekken voor het perfecte shot en daagt de maker uit tot het maken van een instawaardige foto. Wil jij jouw Instagram een boost geven? We hebben speciaal voor de Instagrammers onder ons de beste Instagram spots van de Utrechtse Heuvelrug op een rijtje gezet!

Kasteel de Haar

Kasteel de Haar, één van de mooiste kastelen die ik ooit heb gezien. Dit kasteel heeft een rijke geschiedenis en werd ontworpen door Piet Cuypers. Vind je het leuk om instakiekjes te maken op het niveau van hoogheden? Breng dan een bezoek aan Kasteel de Haar. Dit kasteel biedt veel verschillende plekjes voor een leuke foto. Ga bijvoorbeeld voor een foto op de trap. Ps. Vergeet jouw royal outfit niet!

Het Nationaal Bomenmuseum

Laat je verwonderen door het bomenrijk en loop van China tot Oostenrijk! 
Het Nationaal Bomenmuseum neemt je mee door de grootste bomentuin van Nederland. Loop over de sprookjesachtige paden, langs prachtige waterpartijen, ga opzoek naar doorkijkjes op bijzondere plekken of beklim de enorme boomhut. Op deze unieke plek kunnen zowel jong als oud zichzelf verwonderen en alles te weten komen over 300 soorten bomen en struiken. Pak je camera maar vast uit jouw jaszak, want dit uitje gaat de mooiste foto's opleveren.

Het Baarnse bos

Ga er samen met je camera op uit en breng een bezoek aan de Berceau in het Baarnse bos. Dit bos is meer een park met een romantische sfeer. Het heeft een romantische sfeer omdat, je er kan wandelen over de leukste kronkelige paadjes en door berceaus. Berceaus zijn paden met aan beide zeiden beuken of eiken, waarvan de takken over de paden zijn gebogen. Ben je nog opzoek naar een mooie plek waar je samen met jouw geliefde of familie op de foto kan? Dan is dit zeker een mooie plek voor dat ene mooie plaatje op Instagram. Je kan het Baarnse bos tegenover Paleis Soestdijk vinden.

 

 

Grebbeberg

De Grebbeberg is een heuvel met veel historie, zo is er tijdens de Tweede Wereldoorlog ontzettend hard gevochten, want de Duitsers wilden de Grebbelinie doorbreken. Op de heuvel vind je loopgraven en kazematten, maar ook een uniek uitzicht over de Nederrijn, de Betuwe en natuurgebied de Blauwe kamer. Vanaf de Grebbeberg konden de soldaten zo makkelijk de vijand zien aankomen. Kortom de Grebbeberg nodigt je uit om talloze mooie foto’s te maken. Wedden dat deze foto’s het goed doen?

Pyramide van Austerlitz

Wil jij graag eens Pyramides zien, maar ben je nog nooit in Egypte geweest? Op de Utrechtse Heuvelrug is een Pyramide te vinden. Ga terug in de tijd en waan jezelf in de tijd van de Egyptenaren. De Pyramide van Austerlitz bevindt zichzelf op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en is gebouwd ter ere van Napoleon. Op de top staat een stenen obelisk die bezoekers kunnen bereiken door een trap van 81 treden. Deze klim is zeker de moeite waard, eenmaal bovenaan de trap geniet je van een prachtig uitzicht over de omgeving.

Kasteel Amerongen

Kasteel Amerongen is een fantastische plek die de moeite waard is om te bezichtigen. Bekijk bijvoorbeeld een van de muziekbibliotheken, prachtige plafondstukken of de kasteeltuin. Wat dacht je van een romantische foto onder deze mooie bomenhaag?

In de voormalige stallen van Buitenplaats Amerongen is Restaurant Bentinck gevestigd, waar je kunt genieten van een lekkere lunch op een unieke locatie.

uitkijktoren de Kaap

Midden in de Kaapse Bossen vind je een supergave toren, beklim de trappen en ga wel 25 meter omhoog. Eenmaal boven geniet je van een ongelooflijk mooi uitzicht. Vanuit de toren zie je bijvoorbeeld de Utrechtse Domtoren, Amersfoort met zijn kerktorens en zelfs de Pyramide van Austerlitz. De Toren is niet alleen 25 meter hoog, maar de heuvel waarop De Kaap is gebouwd is ook 40 meter hoog! Geen wonder dat je zo ver kan kijken. De Kaapse Bossen hebben nog veel meer te bieden, het is een groot wandelgebied waar veel leven te vinden is.

Vliegbasis Soesterberg

Heb je altijd al eens over een echte landingsbaan willen lopen? Dit is je kans! Op de voormalige Vliegbasis Soesterberg mag je ervaren hoe het is om over de baan te lopen! Hier kan je natuurlijk supertoffe foto’s maken voor op Instagram. Heb jij al een pose bedacht? Het is wel aan te raden om op de aangegeven paden te blijven, er liggen namelijk niet-gesprongen explosieven. Tijdens het broedseizoen (15 maart tot en met 15 augustus) is de landingsbaan gesloten voor publiek.