Ontdek samen met je gezin de Utrechtse Heuvelrug

Marlotte, 8 juni 2022

De Utrechtse Heuvelrug is een oase van rust net buiten de Randstad. Je kunt hier genieten van schitterende natuur, mooie bossen om doorheen te wandelen, landgoederen en gezellige dorpjes in de buurt. Ook voor de kids is er genoeg te beleven. Breng je gezinsvakantie door op de Utrechtse Heuvelrug en ontdek al het moois wat de Heuvelrug te bieden heeft.

Militaire Historie

De Utrechtse Heuvelrug is een gebied waar veel militaire historie te ontdekken is. Dit komt door de strategische ligging. In de 18de eeuw wilden rijke kooplieden in de zomer de drukte van de stad ontlopen. Hierdoor zijn er veel landgoederen en buitenplaatsen ontstaan op de Heuvelrug. In de Tweede Wereldoorlog is er op de Grebbelinie gevochten en Vliegveld Soesterberg is van groot belang geweest tijdens de Koude Oorlog. Tijdens een verblijf bij ’t Eekhoornnest in Soest, kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan het Nationaal Militair Museum. De kids kunnen ook veel van de militaire historie leren. In het Nationaal Militair Museum is er voor de kids ook een interactieve zone waar ze zelf een tank besturen of in een F-16 simulator zitten. ’s Ochtends in de geschiedenis duiken en meer leren over de militaire historie, ’s middags bij je luxe accommodatie genieten van de zon.

Kastelen en buitenplaatsen

Ga met het gezin op pad en ontdek alle mooie kasteeltuinen. Zo kan je buiten van de natuur genieten en er is genoeg te zien. Je kan ervoor kiezen op een fietsroute te fietsen die je langs al deze mooie kastelen en buitenplaatsen brengt, of ga je liever zelf op onderzoek uit? Bij sommige kasteeltuinen is het mogelijk om een picknickmand te huren. Zo kan jij de kinderen lekker laten spelen en eten en zelf van de kasteeltuin en de zon genieten. Heb je altijd al willen overnachten op een landgoed? Dan kan je een luxe kamer boeken bij Parc Broekhuizen. Hier kan je terecht voor een culinaire en visuele ontdekking.

Actief

Op de Utrechtse Heuvelrug kan je heerlijk fietsen en wandelen. Als je met de kids op pad gaat zijn er voldoende tussenstops om even af te stappen. Bekijk bijvoorbeeld de Pyramide van Austerlitz en geniet daarna van de daar bijliggende speeltuin met attracties. De vakantieparken hebben ook genoeg leuke activiteiten om te doen voor het hele gezin. Geniet tijdens een verblijf op RCN het Grote Bos van het openluchtzwembad met gloednieuwe glijbanen. Laat de kinderen lekker genieten van het zwembad terwijl je een drankje drinkt bij de heuse poolbar in tropical style. Op Recreatiepark de Lucht is ook veel te beleven. Hier kunnen de kids heerlijk het buitenleven beleven op het Leughtenpad of bij één van de speeltuinen. Ouwehands Dierenpark ligt om de hoek, waar je oog in oog komt te staan met de dieren. Een andere goede uitvalsbasis is Vakantiepark de Thijmse Berg. Hier kunnen de kids zich vermaken met een uitgebreid animatieprogramma, maar kun je ook de bossen in en op avontuur. Bij een warme zomerse dag plons je lekker in het Henschotermeer om af te koelen. Keer naar een lekker dagje aan het water terug naar je accommodatie bij Europarcs de Utrechtse Heuvelrug in Maarn. De comfortabele en moderne voorzieningen op het park bieden alle mogelijkheid om samen met je gezin te genieten.
 

Shoppen

Ontdek de leukste dorpjes op de Heuvelrug. Er zijn veel lokale ondernemers die de lekkerste streekproducten verkopen. Van sfeervolle klein winkeltjes tot de grote modeketens. Wanneer je verblijft bij vakantiepark de Krakeling in Zeist kan je op ontdekking gaan in de Slotstraat. Hier zijn allerlei leuke winkeltjes te vinden en diverse terrasjes. Voor Veenendaal en Soest ben je ook bij het juiste adres voor gevulde tassen met kleding en accessoires. In Veenendaal is ook een stadsstrand te vinden waar de kids heerlijk kunnen spelen in het zand. Ben je juist opzoek naar leuke speciaalzaakjes dan kan je terecht bij de kleinere authentieke dorpjes, zoals Woudenberg en Leersum. Bij Boerderij Weistaar in Maarsberegen kan je de landwinkel bezoeken en genieten van iets lekker op het terras. Hier zijn ook leuke activiteiteten te doen voor de kids. Je hebt hier namelijk boeren minigolf en een kaas- en botermuseum. In Baarn zit Hoeve Ravenstein daar kan samen met de kids allerlei leuke dieren bewonderen. Daarnaast zijn er ook diverse activiteiten te beleven zoals, een speurtocht, klompengolf en de proeftuin. Als je daar toch bent neem dan ook een van hun lekkere streekproducten mee voor thuis.