Geniet van een zomerse verfrissing!

De zomerse temperaturen kunnen soms behoorlijk hoog oplopen, maar geen zorgen! De Utrechtse Heuvelrug biedt talloze mogelijkheden om verkoeling te vinden. Met onze tips houd jij het hoofd koel en kun je genieten van verfrissing tijdens warme dagen!

 • Zwemmen in de bosbaden

  Duik in de natuurlijke zwemlocaties verscholen tussen de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Laat je omringen door de schitterende natuur terwijl je geniet van een verfrissende duik.

  Zwemmen in de bosbaden
 • Ontdek de schaduwrijke bossen

  Wist je dat het gemiddeld 4 graden koeler is in het bos? Hier kun je ontsnappen aan de hitte en genieten van de koele bries onder de schaduwrijke boomtoppen.

  Ontdek de schaduwrijke bossen
 • Bezoek de kastelen

  Breng een bezoek aan een van deze historische plekken en geniet van de koelte binnen, of zoek de schaduw op in de prachtige tuinen en parken.

  Bezoek de kastelen
 • Strijk neer op een terrasje

  In de regio vind je veel gezellige terrassen en restaurants waar je kunt genieten van een verfrissend drankje of een ijskoud dessert. Ontspan en koel af terwijl je geniet van het prachtige uitzicht.

  Strijk neer op een terrasje
 • Ga fietsen of wandelen in de avonduren

  Maak gebruik van de koelere avonduren om de Utrechtse Heuvelrug te verkennen. Fiets of wandel door de rustige natuurpaden terwijl de zon langzaam ondergaat, en geniet van de aangename temperaturen.

  Ga fietsen of wandelen in de avonduren

Toch op zoek naar iets actievers? Ga kanoën! Huur een kano en verken de waterwegen van de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei. Peddel over rustige meren, kanalen en rivieren terwijl je geniet van de verkoeling van het water en het mooie landschap om je heen. Liever aan de waterkant genieten van de voorbij dobberende kano's? Zoek een mooie plek aan een van de meren of plassen en geniet van een ontspannen picknick aan het water. Het kabbelende water zorgt voor een verkoelende sfeer, terwijl jij lekker geniet van je meegebrachte eten en drinken.

Droogte in de regio

De natuur is op dit moment erg droog, met de aanhoudende warmte komende tijd is er daardoor een verhoogd risico op een natuurbrand.

Let extra goed op als je buiten in de natuur bent. Een weggegooide sigaret of een stuk glas kan al gemakkelijk een natuurbrand veroorzaken. Kampvuurtjes en barbecues in de natuurgebieden zijn verboden. Zie je verdachte zaken, meld het dan direct via 112.