De Leukste plek #OpdeHeuvelrug - van Aline Willems

Even voorstellen

Mijn naam is Aline Willems. Ik ben administratief medewerker en in mijn vrije tijd houd ik ervan om het avontuur op te zoeken en lekker de natuur in te gaan. Om deze reden is mijn favoriete plek op de Heuvelrug: het Leughtenpad.

 

Waarom is het Leughtenpad de leukste plek op de Heuvelrug?

Avontuurlijk, lekker in de natuur, educatief maar voor gewoon heel erg leuk!

Welke herinnering heb je aan het Leughtenpad?

Ik was samen met mijn dochter van 10 jaar. Zij heeft niet alleen het blotevoetenpad op haar blote voeten gelopen, maar gewoon het hele Leughtenpad. Het had de dag daarvoor geregend en hoe leuk is het dan om op blotevoeten door een modderplas te lopen. De paden lenen zich hier uitstekend voor!

Het Leughtenpad

Het Leughtenpad ligt op het terrein van recreatiepark De Lucht en is voor iedereen vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. Op het Leughtenpad kunnen kinderen nog echt de Gelderse Vallei beleven. Ze kunnen er rennen, speuren, klimmen, ontdekken, met water spelen en er is ook een blotevoetenpad. Het Leughtenpad ligt precies op de grens van de 3 gemeentes Renswoude, Scherpenzeel en Barneveld, en is vernoemd naar een weg op het terrein: de Leught. Dit betekent uitlichten of schitteren, wat natuurlijk heel toepasselijk is voor een educatief speelbos. 

Meer informatie