De leukste plek #opdeheuvelrug - van Dick van Voorthuizen

Even voorstellen

Mijn naam is Dick van Voorthuizen. Ik ben woonachtig in Driemond en ik ben reisblogger bij grijsopreis.nl. Mijn vrouw en ik wandelen graag en zoeken daarbij altijd een combinatie van natuur en cultuur. De wandeling die we door Amersfoort en over landgoed Den Treek-Henschoten hebben gemaakt was daarom geweldig. Landgoed Den Treek-Henschoten behoort dan ook tot mijn leukste plek op de Heuvelrug.

Waarom is landgoed Den Treek-Henschoten de leukste plek #OpdeHeuvelrug?

Tijdens onze wandeling door Amersfoort en over landgoed Den Treek-Henschoten genoten we van de historische binnenstad van Amersfoort met de prachtige Koppelpoort en dwaalden we urenlang door de mooiste natuur van landgoed Den Treek-Henschoten. Wat een prachtige bospaadjes en fraaie heidegebieden heb je hier! Je leest er meer over in onze blog: www.grijsopreis.nl/wandeling-door-amersfoort/

Welke herinnering heb je aan landgoed Den-Treek Henschoten?

Eigenlijk is het hier ieder seizoen mooi. We hebben hier gelopen toen er een dik pak sneeuw lag, een unieke belevenis. In het voorjaar wanneer alles groen wordt, zie je weer hele andere dingen. Als de heide in bloei staat, is het helemaal een lust om hier te komen. En in de herfst met de fraaie herfsttinten aan de bomen is het minstens net zo prachtig!

Heb je een leuke tip om de Heuvelrug te ontdekken?

Er zijn zo ontzettend veel mooie plekken om te ontdekken op de Heuvelrug! Kastelen, buitenplaatsen, landgoederen, prachtige natuur. Dus waar je ook van houdt, je kunt je in dit gebied altijd vermaken. Wandelend, fietsend, te paard of mountainbikend. Je hoeft niet altijd ver weg om te genieten. Dat heeft de afgelopen tijd ons wel geleerd. Ons eigen landje heeft genoeg te bieden. En de Utrechtse Heuvelrug is daarbij een van onze favorieten.

Landgoed Den-Treek Henschoten

Willem Hendrik de Beaufort kocht de buitenplaats Den Treek met omringende bossen en landerijen in 1807. Zijn zoon Arnoud Jan de Beaufort trouwde met Anna Aleida Stoop. Via dit huwelijk kwam landgoed Henschoten in de familie. Deze historie heeft een grote groep nazaten samengebracht als mede-eigenaren van een uniek familielandgoed. De familieleden zien het als hun plicht en als een genoegen om dit landgoed als bron van natuur- en cultuurhistorische waarden in stand te houden en waar mogelijk in betere staat aan de volgende generaties door te geven.

Meer informatie