6x Fietsroutes met leuke horecastops

Heb je zin om lekker te fietsen met een lekkere culinaire tussenstop? Wij hebben de 6 leukste fietsroutes met de lekkerste horecatips voor je op een rijtje gezet!

  1. Route de prachtige omgeving van Woudenberg – 35,5 km

Met deze route zie je zowel de Utrechtse Heuvelrug als de Gelderse Vallei. Je fietst langs heidevelden, oude loof- en naaldbossen en langs de Grebbelinie met overblijfselen van de Tweede wereldoorlog. Bekijk de route

Horecatips
Je begint en eindigt deze route bij Theehuis Mon-Chouette. In de keuken wordt volop gebruik gemaakt van lokale/regionale en fairtrade producten. Geniet van huisgemaakt gebak, goede thee, lunch of een snelle hap op deze rustige groene plek. Op driekwart van de route kom je langs het gezellige Pannenkoekenhuis Bergzicht. Uiteraard kan je hier genieten van een lekkere pannenkoek, maar ook hebben ze een lekkere lunchkaart, borrelhapjes en gebakjes!

Theehuis Mon-Chouette


Pannenkoekenhuis Bergzicht

2. Kastelenroute Utrechtse Heuvelrug en Kromme Rijn – 32 km

Deze fietstocht voert door de prachtige bossen van de Utrechtse Heuvelrug en een deel van het Kromme Rijngebied. Onderweg passeer je kastelen en landgoederen en interessante musea die zeker de moeite waard zijn om voor af te stappen. Met deze fietsroute geniet je van en culturele ontdekkingstocht waarin het erfgoed van Utrecht tot leven komt. Bekijk de route

Horecatips
Onderweg kan je heerlijk culinair genieten bij een van de kastelen. Ga voor een lunch of kopje koffie in brasserie de Oranjerie met uitzicht op Huis Doorn. Een begrip in regio Driebergen is Klein Zwitserland, een gezellige culinaire uitvalsbasis waar gastvrijheid voorop staat. Kies hier uit meer dan 60 heerlijke pannenkoeken of laat je verrassen met een lekkere (warme) lunch of diner!


Restaurant Klein Zwitserland

Oranjerie Huis Doorn

3. Fietsen van Slot Zeist naar Vliegbasis Soesterberg – 31 km

Maak een mooie fietstocht door Zeist en Soesterberg en ontdek de mooie plekjes van de omgeving. Geniet van de historische locaties in Zeist en fiets langs het militaire erfgoed van Soesterberg. Deze fietsroute start bij TOP 't Jagershuys en neemt je mee langs Slot Zeist en Vliegbasis Soesterberg. Bekijk de route

Horecatips

Net iets langs de route vind je in Restaurant Oud London Brasserie Restaurant ’t Voorhuys. In een meer dan 200 jaar oude ‘huiskamer’ geniet je van een lekkere salade, club sandwich of een gebakje met koffie in de sfeer van een Franse Brasserie. Helemaal in het groen verstopt vind je Woudschoten! Hier kan je naast heerlijk overnachten en vergaderen, ook genieten van een lekker lunchbuffet of een versnapering.

Restaurant Oud London

Woudschoten

4. Kinderroute Baarn – 13,7 km

Pak de fiets en ga er lekker op uit met de kids! Deze fietsroute start bij TOP Kasteel Groeneveld en gaat via de polder richting het centrum van Baarn. De route is  een leuke combinatie van fietsen door de polder, stad en bossen met onderweg activiteiten voor kids. Bekijk de route.

Horecatips
Een perfect afstappunt met kids is Pannenkoekenboerderij de Wildenburg, Hier geniet je in een groene omgeving van een hartige of ijspannenkoek! Geen zin in een pannenkoek? Neem een lekkere panini, wrap of salade! Rond de boerderij vind je volop koeien, schapen, bijen en bloemen.


Pannenkoekenboerderij de Wildenburg

5. Langs buitenplaatsen en landgoederen rond Zeist - 21,7 km

Ga op pad rondom Zeist en ontdek dit mooie gebied vol historie. Op deze route fiets je door een deel van de Lustwarande, een gebied dat zich rond 1850 ontwikkelde tot een vakantiegebied voor rijke kooplieden en bankiers uit Amsterdam en Utrecht. Je vindt hier allerlei prachtige buitenplaatsen uit deze tijd. Bekijk de route.

Horecatip

Stop onderweg bij de Bistoria in Kasteel Kerckebosch gelegen in een prachtige serre met uitzicht op het groen. In dit mediterrane restaurant geniet je van rijke salades, verse pasta's en heerlijke charcuterie. Aan het eind van de route kan je neerstrijken bij het gezellige restaurant van hotel Van der Valk de Bilt – Utrecht. Je bent er van harte welkom voor een kopje koffie een lekkere lunch of een uitgebreid diner. In de zomer kan je hier genieten van een zonovergoten terras. 


Hotel van der Valk de Bilt - Utrecht

Bistoria Kasteel Kerckebosch

6. Fietsroute Veenendaal – Overberg - (19,7 km)

Deze mooie route neemt je mee langs het Valleikanaal van Veenendaal naar Overberg. Onze tip: Je fietst ook langs het Grebbelinie Bezoekerscentrum, wat echt een bezoekje waard is! Bekijk de route

Horecastops

Onderweg vind je veel leuke restaurants om te stoppen. Stop bij Bosrestaurant Overberg voor een lekkere lunch, een uitgebreid a la carte diner of kop koffie met een punt (seizoens)gebak. Een andere leuke stop is restaurant Grebbelounge, met uitzicht op Fort aan de Buursteeg kan je hier genieten van een prachtig stukje natuur. Ga voor een lekkere wrap, goedbelegde boterham of kom uitgebreid dineren! 

Restaurant Grebbelounge

Bosrestaurant Overberg