Driebergen, Bunnik en Zeist

41 kilometer fietsroute

De fietsroute duurt ongeveer 2 uur en leid je om het dorp Driebergen-Rijsenburg heen, dat grenst aan Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het start- en eindpunt van de route is bij Chalet Klein Zwitserland. Klein Zwitserland is inmiddels een begrip in de omgeving van Driebergen voor fietsers. Een sfeervolle en kindvriendelijke locatie gelegen in een bosrijke omgeving. Dit betekent een prima uitvalbasis om aan het begin van de tocht te genieten van een heerlijke koffie. Tijdens de fietstocht passeer je vele landhuizen om uiteindelijk aan te komen bij Kasteel Sterkenburg. Geschiedenis, heden en toekomst smelten op deze bijzondere locatie samen. De geschiedenis is in deze historische route ook te vinden bij Slot Zeist. Op Slot Zeist gaan historische elementen en hedendaagse technische eisen hand in hand.

TIP: Start jouw fietstocht goed uitgerust bij een Toeristisch Overstappunt, bijvoorbeeld Beauforthuis, Slot Zeist of Bergse Bossen. 

Leuke pauzeplaatsen onderweg

 • Slot Zeist

  Dwalen door Slot Zeist is een ware belevenis. Een gids van Gilde Zeist neemt je mee door een gebouw dat al meer dan drie eeuwen lang beeldbepalend is voor Zeist. 

  Slot Zeist
 • Hotel Theater Figi****

  Theater, schouwburg, bioscoop en hotel onder 1 dak? Dat is Hotel Theater Figi in het bruisende hart van Zeist!

  Hotel Theater Figi****
 • Langoed de Horst

  Landgoed de Horst in Driebergen biedt een mooie, rustige omgeving om te leren, trainen, vergaderen, ontmoeten, ontspannen en comfortabel te overnachten.

  Langoed de Horst
 • Museum Het Hernhutter Huis

  Ontdek het museum met een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de Broedergemeente en het zendingswerk.

  Museum Het Hernhutter Huis
 • Kasteel Kerckebosch

  Kasteel Kerckebosch bevindt zich in een historisch gebouw uit 1904, met glas-in-loodramen en een unieke architectuur.

  Kasteel Kerckebosch

Overnachten, dineren of genieten van theater of film?

De leukste arrangementen

Kom jij Zeist ontdekken vanuit een van de mooie hotels of vakantieparken? Ontdek al onze fiets- en wandelarrangementen in Zeist en omgeving! 

Bekijk alle arrangementen