Bij slecht weer

Oeh je wilt iets leuks gaan doen en het regent... Wij hebben een paar mooie oplossingen! Je dagje uit valt met regen natuurlijk niet in het water. Op de Heuvelrug is van alles te doen, zonder dat je je paraplu hoeft mee te nemen. Inspiratie nodig? Wij geven je graag tips voor een bezoek aan de Heuvelrug op een regenachtige dag!

Kom je naar de Heuvelrug en wil je niet voor een dichte deur staan? Raadpleeg voor de laatste stand van zaken altijd even de websites van de locaties.

TIP 1: GA BOWLEN!

Even een uurtje of twee schuilen voor de regen? Kom dan bowlen! Bij de meeste bowlingbanen is zelfs per deelnemer in te stellen of je een hekje naast de goot wil of niet. Zo wordt een potje bowlen voor het hele gezin spannend, én kun je daarna weer op pad de natuur in. Op de Heuvelrug vind je diverse bowlingbanen, bijvoorbeeld in Soest bij Bowling Overhees, of in Veenendaal bij Olround. Je kunt zelfs terecht bij Molecaten park Landgoed Ginkelduin; ook al verblijf je daar niet, Bowlz Ginkelduin is voor iedereen toegankelijk! 

TIP 2: SPELEN IN EEN BINNENZWEMBAD

Het kan druk zijn in het zwembad op een regenachtige dag, maar dat mag de pret niet drukken! Kom heerlijk plonsen, spetteren en roetsjen van de glijbanen in een van de zwembaden op de Heuvelrug. Zo vind je in Zeist onder andere Zwembad Dijnselburg en in Driebergen-Rijsenburg kun je terecht bij Zwembad De Zwoer

Is het weer droog? Dan kun je ook heel goed buiten komen zwemmen, bijvoorbeeld bij Bosbad De Vuursche of het Bosbad in Leersum. 

TIP 3: PAK EEN FILMPJE OF EEN THEATERVOORSTELLING

Het is hét ideale uitje als het regent: naar de bioscoop of het theater. Juist als het regent is het heerlijk om even binnen te zitten en weg te dromen bij een van de vele films of theatervoorstellingen op de Heuvelrug. Wist je dat je bij Hotel Theater Figi alles in één hebt? En dat er bij het Herman van Veen Arts Center op Landgoed De Paltz een Kapschuur staat waar je onder andere voorstellingen van Alfred J. Kwak kunt zien? Of kom naar het Beauforthuis, voor de leukste kindervoorstellingen. Keuze genoeg! Waar ga jij heen? 

TIP 4: DUIK IN DE HISTORIE

Verscholen in de bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug passeren we ze vaak achteloos; indrukwekkende kastelen en eeuwenoude buitenplaatsen. Ervaar de rijke historie van locaties waar de tijd stil lijkt te staan en ontdek de pracht van deze parels op de Heuvelrug. Of duik jij in het militaire verleden van de Heuvelrug bij het Nationaal Militair Museum waar je de wereld van de krijgsmacht kunt ontdekken door mee te rijden op militaire voertuigen. 

Tip 5: kom jumpen!

Leef je uit bij Jumpsquare Baarn! Hier vind je de ultieme combinatie van JUMP - SPORT - FUN - TRICKS in een stoere, industriële setting. Leef je uit in de Freestyle area, de High performance area met 'Walk-on wall', de BigAirBag area, de Trefbal area, de Basketbal area, trotseer de Foampit met slackline, of slinger vanaf de Trapeze als je durft!

Tip 6: Weet jij te ontsnappen?

Stel je denkvermogen op de proef en ga het avontuur aan in een van de escape rooms in de regio. Lukt het jou om te ontsnappen? Laat je meevoeren naar 1929 in Elixir in Baarn waar een bevlogen botanicus al jarenlang werkt aan het creëren van het levenselixir. Of red de wereld van de ondergang als geheim agent in een van de escaperooms van The Circle in Veenendaal. Ook bij The Maxx Veenendaal kun je terecht voor een aantal uitdagende escape rooms. Durf jij het aan?