Bij slecht weer

Je wilt iets leuks gedaan en het regent. Een dagje uit valt met regen natuurlijk niet meteen in het water. Wij hebben een paar mooie oplossingen! Op de Utrechtse Heuvelrug is er van alles te doen, zonder dat je een paraplu hoeft mee te nemen. Inspiratie nodig? Wij geven je graag tips voor een bezoek aan de Heuvelrug op een regenachtige dag!

Kom je naar de Heuvelrug en wil je niet voor een dichte deur staan? Raadpleeg voor de actuele openingstijden altijd even de websites van de locaties.

TIP 1: GA BOWLEN!

Even een uurtje of twee schuilen voor de regen? Kom dan bowlen! Bij de meeste bowlingbanen is zelfs per deelnemer in te stellen of je een hekje naast de goot wil of niet. Zo wordt een potje bowlen voor het hele gezin spannend, én kun je daarna weer op pad de natuur in. Op de Heuvelrug vind je diverse bowlingbanen, bijvoorbeeld in Soest bij Bowling Overhees. Je kunt ook terecht in Doorn bij RCN het Grote Bos of bij Bowlz Ginkelduin (Molecaten Park Landgoed Ginkelduin). Ook al verblijf je er niet, is de bowlingbaan wel voor iedereen toegankelijk! Wel even van tevoren reserveren natuurlijk. 

TIP 2: SPELEN IN EEN BINNENZWEMBAD

Het kan druk zijn in het zwembad op een regenachtige dag, maar dat mag de pret niet drukken! Kom heerlijk plonsen, spetteren en roetsjen van de glijbanen in een van de zwembaden op de Heuvelrug. Zo vind je in Zeist Zwembad Dijnselburg en in Driebergen-Rijsenburg kun je terecht bij Laco Sportcentrum Driebergen (Zwembad de Zwoer). In Veenendaal maak je een duik bij Sportservice Veenendaal en in Baarn plons je bij Sportcentrum de Trits het water in.

TIP 3: PAK EEN FILMPJE OF EEN THEATERVOORSTELLING

Het is hét ideale uitje als het regent: naar de bioscoop of het theater. Juist als het regent is het heerlijk om even binnen te zitten en weg te dromen bij een van de vele films of theatervoorstellingen op de Heuvelrug. Wist je dat je bij Hotel Theater Figi alles in één hebt? En dat er bij het Herman van Veen Arts Center op Landgoed De Paltz een Kapschuur staat waar je onder andere voorstellingen van Alfred J. Kwak kunt zien? Of kom naar het Beauforthuis, voor de leukste kindervoorstellingen. Keuze genoeg! Waar ga jij heen? 

TIP 4: DUIK IN DE HISTORIE

Verscholen in de bossen van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug passeren we ze vaak; indrukwekkende kastelen en eeuwenoude buitenplaatsen. Ervaar de rijke historie van locaties waar de tijd stil lijkt te staan en ontdek de pracht van deze parels op de Heuvelrug. Of duik jij in het militaire verleden van de Heuvelrug bij het Nationaal Militair Museum waar je de wereld van de krijgsmacht kunt ontdekken. In de vernieuwde Xplore kunnen kinderen ontdekken en spelen met fantasie. Stap aan boord van een onderzeeboot, vlieg met in de Chinook, kruip in een tank of voel je de koning te rijk in een kasteel. 

Tip 5: FUN binnenactiviteiten

Leef je uit bij Jumpsquare Baarn! Hier vind je de ultieme combinatie van JUMP - SPORT - FUN - TRICKS in een stoere, industriële setting. Leef je uit in de Freestyle area, de High performance area met 'Walk-on wall', de BigAirBag area, de Trefbal area, de Basketbal area, trotseer de Foampit met slackline, of slinger vanaf de Trapeze als je durft!

Op zoek naar een FUN activiteit? Bij Club Tucan draait alles om plezier, ontspanning en quality time met het gezin. Met twee prive Karaoke Rooms, vijf Jeu de Boules banen en een hele FunFloor verdieping, moet dit zeker gaan lukken! Op de FunFloor verdieping vind je een indoor speeltuin, een raceparcour en een kooi vol Playstations. 

Tip 6: Weet jij te ontsnappen?

Stel je denkvermogen op de proef en ga het avontuur aan in een van de escape rooms in de regio. Lukt het jou om te ontsnappen? Laat je meevoeren naar 1929 in Elixir in Baarn waar een bevlogen botanicus al jarenlang werkt aan het creëren van het levenselixir. Bij The Maxx Veenendaal kun je ook de uitdaging aangaan in een escape room, maar vind je nog veel meer indoor activiteiten onder één dak: karten, glowgolfen, poolen, lasergamen en simracen! Bij Kings & Queens in Veenendaal is ook genoeg leuks te doen. Wat dacht je van een heus Prison Island met behendigheidsopdrachten en fysieke uitdagingen of probeer te ontsnappen uit een van de drie escaperooms!