Flaneren langs Kastelen & Buitenplaatsen

De Utrechtse Heuvelrug beschikt over een aantal prachtige kastelen en buitenplaatsen die nationale bekendheid genieten. De weelderige pronkstukken van macht en pracht zijn gelegen op de mooiste plekken in het landschap. Op deze historische locaties beleef je authentiek Nederlands buitengebied met de mooiste kasteelmusea en tuinen. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de imposante kastelen en buitenplaatsen!

Wandelen langs erfgoedlocaties

 • Poëziebosroute Kasteel Groeneveld (1 km)

  Deze wandelroute van ongeveer 1 kilometer kan lopend of met de rolstoel worden afgelegd. Je volgt tijdens deze wandeling een gedicht van René Vos. De route begint en eindigt achter pannenkoekenboerderij De Wildenburg (zijstraat Zandheuvelweg) en gaat over het landgoed van Groeneveld.

  Poëziebosroute Kasteel Groeneveld (1 km)
 • Beleefpad landgoed Broekhuizen (2,4 km)

  Loop het heropende beleefpad op landgoed Broekhuizen. Je komt langs bijzondere natuur en cultuurhistorische plekken. Sluit de wandeling af met een kop koffie bij Parc Broekhuizen.

  Beleefpad landgoed Broekhuizen (2,4 km)
 • Wandeling rondom Slot Zeist (12 km)

  Deze ongemarkeerde wandelroute gaat maar liefst voor 70% over onverharde paden, en je ontdekt al wandelend de rijke geschiedenis van Slotstad Zeist.

  Wandeling rondom Slot Zeist (12 km)
 • Wandeling rondom Kasteel Amerongen (11 km)

  Deze ongemarkeerde rondwandeling voert vanaf het indrukwekkende Kasteel Amerongen via het schilderachtige dorp Amerongen naar het prachtige bosgebied Amerongse Berg.

  Wandeling rondom Kasteel Amerongen (11 km)
 • Wandelroute De Paltz (3,4 km)

  Wandelroute over het veelzijdige De Paltz. Het landschap doet hier bijna on-Nederlands aan. U wandelt door beukenlanen, langs hoge douglassparren en langs een prachtige vallei.

  Wandelroute De Paltz (3,4 km)