De Voorhof

Gereformeerde kerk en tuin
Tuin met daarachter het voormalig kerkgebouw van de PKN Gereformeerde kerk Renswoude. Vanaf 2011 is de tuin ingericht als Bijbelse tuin. Op het bordje in de tuin lees je meer over de aangelegde tuin en de beplanting. Vanuit de Bijbelse tuin is er zicht op het verenigingsgebouw van de Gereformeerde kerk, de Voorhof. Klik hier voor  meer informatie over de geschiedenis van de Gereformeerde kerk.

School
Aan de oostzijde van de kerk, de huidige Kastanjelaan, was vroeger het schoolplein van de Chr. Lagere school (gebouwd anno 1890). De school stond haaks op de Dorpsstraat, op het terrein van het huidige appartementencomplex De Koningshof. In de Tweede Wereldoorlog, waren hier militairen gehuisvest. In 1948/1949 werd een nieuwe basisschool aan de Oude Holleweg in gebruik genomen (huidige Stifthorst). En zo werd ten oosten van de Ger. Kerk de Kastanjelaan aangelegd, om de wijk Noord te ontsluiten. 

Boerderij Dickerijst
Het zandweggetje, nu dus Kastanjelaan, dat sinds mensenheugenis verder naar de boerderij Dickerijst voerde, werd verbreed en bestraat. Deze mooie, oude boerderij is in 1970 afgebrand en op deze plek is Tennisvereniging Dickerijst gekomen. Daarnaast is inmiddels een heel sportcomplex ontstaan met sporthal en voetbalvelden. Daar tegenover de basisschool de Borgwal, met bso.

Bron: Dorpsstraat ons dorp, Egbert Wolleswinkel 2009/ Reliwiki.nl