La Vuelta Holanda

La Vuelta Holanda 2022, het zit erop!

Eindelijk was het zo ver: na de start van La Vuelta Holanda in Utrecht doorkruiste het peloton op zaterdag 20 augustus de Utrechtse Heuvelrug. Maar liefst 375.000 mensen stonden tijdens de etappe tussen ’s-Hertogenbosch en Utrecht langs het parcours, 1,5 miljoen Nederlanders bekeken de televisie-uitzending van NPO1 en schitterende beelden van highlights van de Utrechtse Heuvelrug gingen de hele wereld over. La Vuelta zorgde daarmee voor een extra feestelijke slotweek van de zomervakantie in onze regio.  

 • In de sporen van La Vuelta

  De koers ontdekken? Stap op de pedalen en fiets één van de recreatieve fietsroutes die zoveel mogelijk over het Vuelta-parcours gaan. 

  In de sporen van La Vuelta
 • Bekijk de aftermovie

  Bekijk de officiële aftermovie van La Vuelta Holanda.

  Bekijk de aftermovie
 • Vlog Douwe doet dingen

  Fietsgek Douwe maakte een vooruitblik over de etappe op de Utrechtse Heuvelrug. Bekijk deze leuke vlog! 

  Vlog Douwe doet dingen
 • Parcours over de Utrechtse Heuvelrug

  Ontdek de etappes van La Vuelta Holanda 2022. 

  Parcours over de Utrechtse Heuvelrug
 • Vuelta UITagenda

  Ontdek de festiviteiten die tijdens en rondom La Vuelta georganiseerd worden. 

  Vuelta UITagenda

Vuelta Plogging

Duurzaamheid was voor La Vuelta Holanda één van de speerpunten. Zo werd de koers in Nederland als eerste wielerwedstrijd ter wereld voorafgegaan door een groene reclamekaravaan. Om iets terug te doen voor de natuur en ervoor te zorgen dat er blijvend genoten kan worden van de natuur, nam RBT Heuvelrug & Vallei het initiatief om samen met de recreatiesector direct na La Vuelta Holanda zwerfafval op te ruimen.

Lees meer over de opruimactie

#vamosutrecht

Voor de derde keer start La Vuelta buiten Spanje. Drie schitterende etappes, 34 Nederlandse parcoursgemeenten. Ontdek alle evenementen en activiteiten tijdens en rondom het Vuelta-weekend in de Regio Utrecht.

La Vuelta in Regio Utrecht