Interieur en kunstcollectie

Overal op de Heuvelrug zijn de torens van talloze kastelen te zien – van Baarn en Lage Vuursche tot aan Rhenen. Niet minder indrukwekkend dan het grandioze voorkomen van deze statige bouwwerken zijn hun interieurs, waarin vaak ook privékunstcollecties, zeldzaam antiek en in sommige gevallen nationale musea zijn te bewonderen.

 • Best Hotel Design op de Heuvelrug

  Na een grondige verbouwing werd het idyllische landgoed Parc Broekhuizen in Leersum in 2017 geopend. Verscholen in de natuurpracht van National Park Heuvelrug ligt het historische landgoed Parc Broekhuizen. Een imposante locatie met prachtige gebouwen waar verleden en heden samenkomen. Het landgoed is al honderden jaren oud, maar de inrichting is modern met respect voor de historie. Parc Broekhuizen is een grote culinaire en visuele ontdekking.

  Best Hotel Design op de Heuvelrug
 • Amsterdamse invloeden in Baarn

  Kasteel Groeneveld is een fraai voorbeeld van een buitenplaats die door een Amsterdamse koopman werd aangelegd en een zaal bezit die volledig voorzien is met beschilderd behang uit de 18e eeuw.

  Amsterdamse invloeden in Baarn
 • Duitse objecten in Huis Doorn

  In Museum Huis Doorn vind je veel objecten die met Berlijn en Pruisen zijn verbonden. Keizer Wilhelm II bracht deze na zijn troonafstand mee toen hij naar Nederland uitweek. 

  Duitse objecten in Huis Doorn
 • Historisch intrieur van Kasteel Amerongen

  Wist je dat de inrichting van Kasteel Amerongen nog precies hetzelfde is zoals de bewoners het in 1977 hebben achtergelaten? Na de dood van de graaf in 1940 is er niet veel veranderd aan de inrichting van de kamers.

  Historisch intrieur van Kasteel Amerongen