Voorjaarsvakantie activiteiten voor kids

De voorjaarsvakantie staat voor de deur! 

De kinderen zijn straks de hele dag thuis en willen dan natuurlijk eindeloos vermaakt worden. Gelukkig hoef je als ouder niet de hele tijd nieuwe activiteiten te bedenken. Dat hebben allerlei organisaties en bedrijven zoals kastelen, dierentuinen en kinderboerderijen namelijk al voor je geregeld. Hieronder staan veel van die leuke uitjes op een rijtje. Makkelijker kan niet!

Zet de kinderen aan het werk

Het mag dan wel vakantie zijn, maar je kinderen aan het werk zetten is een uitermate effectieve manier om ze bezig te houden!

Bijvoorbeeld bij de interactieve tentoonstelling "Bos vol geheimen" mogen ze de rol van hulpboswachter op zich nemen. Op deze manier kunnen ze ontdekken welke dieren er in de bossen leven, welke paddenstoelen eetbaar zijn en welke giftig, en hoe de vier seizoenen het bos veranderen. Of ze kunnen de boer helpen op Hoeve Ravestein. Het is namelijk hard werk om de koeien, ezels en geiten te voeren en te verzorgen, dus zal de boer maar wat dankbaar zijn voor alle helpende handjes. Vieze kleren gegarandeerd! Als jij en je wasmachine daar niet zoveel zin in hebben, kunnen de kinderen ook een hele andere carrière beginnen; een baron of prinses worden bijvoorbeeld. De ontdekkingstocht: "Typisch Adel!" bij Kasteel de Haar laat kinderen opdrachten oplossen, hun adellijke naam ontdekken en een eigen familiewapen ontwerpen. 

Kortom, voor elk kind is een leuke werkdag te bedenken!

Met een rugzak op stap

In de voorjaarsvakantie heb je weleens het geluk dat je de zon net achter de wolken vandaan ziet komen. Dat is hét moment om met zijn allen naar buiten te gaan. 

Het educatieve speelbos Leughtenpad biedt een ontspannen en leuke manier om de natuur in deze omgeving te leren kennen. Daarbij kan je een rugzak met veldwerkmateriaal krijgen; de kinderen zullen vast lang zoet zijn met het loeppotje en het schepnetje, waarmee ze zowel de insectenwereld als de onderwaterwereld kunnen verkennen. Een andere leuke speurtocht is Kabouterpad Leersumse Veld. Met een puntmuts op en een knapzak vol lekkers kunnen kids kaboutersporen zoeken, zoals kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, of geplet gras van een middagdutje. Aan het einde ligt er een heus kabouterdiploma voor ze klaar. Verder kan je nog op pad gaan met de rugzak "De Groene Wereld" op Balans Kinderboerderij De Veenweide. Kinderen kunnen hiermee leren wat er niet goed gaat op onze aarde, wat de kinderboerderij doet om het milieu te helpen, en hoe je zelf kan overleven in de natuur. Even klaar met dingen leren? Bij het Grebellinie Bezoekerscentrum hebben ze een ander soort tasje beschikbaar; namelijk één vol met spelletjes, zoals het werpspel Kubb, jeux de boules ballen, en pionnetjes om een potje te voetballen. Krijgen jij en de kids al snel honger van al die frisse lucht? Dat is geen probleem bij het buitenspelen bij Parkhuys Rosarium; nadat de kinderen op onder andere de trampoline, de skelterbaan en de minigolfbaan uitgeraasd zijn, is het hele gezin welkom om te genieten van een heerlijke maaltijd in het restaurant naast de speelplaats. 

Ook binnen genoeg te beleven

Valt het weer toch een beetje tegen, maar wil je niet de hele tijd thuis blijven? Doe een binnenactiviteit!

Voor vermaak zit je bij Theater de Speeldoos Baarn sowieso goed. Afgelopen jaar zijn ze namelijk tot Theater van het Jaar verkozen! Kinderen vanaf driejarige leeftijd kunnen op 21 februari naar "Zin in Zappelin Live"; alle vaste rubrieken uit het tv- en online programma komen in deze voorstelling langs, en natuurlijk worden de grootste Zin in Zappelin-hits gedanst en gezongen. Ook Theater Lampegiet heeft een hele leuke voorstelling op de planning staan, voor 24 februari. In de musical "Buurman & Buurman gaan verhuizen" doet het inmiddels iconische duo een poging om meubels te sjouwen, een nieuwe keuken te installeren, de vloer te schuren, enzovoort. Of dat goed gaat is nog maar de vraag, maar dat ze de harten van zowel ouders als kinderen zullen veroveren is zeker. Hebben de kids na al dit theaterplezier geen zin meer om stil te zitten? Laat ze dan los in Jumpsquare Baarn, het grootste trampolinepark van Nederland. Hier kunnen ze al hun energie kwijt door te rennen, springen en stuiteren. Speciaal voor de jongere stuiterballen wordt trouwens de Mini Jump georganiseerd; dan is tijdelijk de hele Jump Arena gereserveerd voor kids van 2 t/m 5 jaar.