Scherpenzeel, Renswoude en Amerongen

44 kilometer fietsroute

Het Amerongse- en het Zuylesteinse bos ademen de sfeer van oude landgoederen uit. Met deze route fiets je door het bos en door de lange lanen. Met een beetje geluk spot je in de bossen de boommarter, de vleermuis en bijzondere loopkevers. De zandrug heeft een gevarieerd uiterlijk door de diverse plantensoorten. Fiets vervolgens langs het prachtige Landgoed Zuylestein en eet een heerlijke pannenkoek bij Restaurant ’t Berghuis.

TIP: Start jouw fietstocht goed uitgerust bij een Toeristisch Overstappunt, bijvoorbeeld Fort aan de Buursteeg, Mon Chouette, De Dennen of Amerongen

Leuke pauzeplaatsen onderweg

 • Landgoed Zuylestein

  Genieten in stijl in kasteel Huize Scherpenzeel. De authentieke salons en gezellige bar van kasteel Huize Scherpenzeel lenen zich uitstekend voor alle mogelijke partijen.

  Landgoed Zuylestein
 • Grebbelinie Bezoekerscentrum

  In een nieuw bezoekerscentrum op het Fort aan de Buursteeg start het verhaal van één van de grote waterlinies van Nederland: de Grebbelinie.

  Grebbelinie Bezoekerscentrum
 • Kasteel Renswoude

  Aan de zuidoostkant van de bebouwde kom van Renswoude ligt het imposante Kasteel Renswoude.

  Kasteel Renswoude
 • Huize Scherpenzeel

  Genieten in stijl in kasteel Huize Scherpenzeel, centraal gelegen tussen de Veluwe, Gelderse vallei en de Heuvelrug. De authentieke salons en gezellige bar lenen zich uitstekend voor partijen. 

  Huize Scherpenzeel
 • Kasteel Amerongen

  Het huidige Kasteel dateert uit 1680 en werd bewoond door families van diplomaten en militairen die een prominente rol speelden in de (inter)nationale politiek en is nu ingericht als kleinschalig museum.

  Kasteel Amerongen

Overnachten, koffie drinken of genieten van het uitzicht?

De leukste arrangementen

In de omgeving van de Lucht in Renswoude kun je heerlijk fietsen! Kom jij de omgeving ontdekken vanuit een van de mooie hotels, campings of vakantieparken? Ontdek al onze fiets- en wandelarrangementen in Renswoude en omgeving! 

Bekijk alle arrangementen