De Heuvelrug Speciaal Kaas - Duurzaam en ambachtelijk geproduceerd met loeiverse melk

De Heuvelrug Speciaal Kaas maakt jouw borrelplankje compleet! Huig van de Graaf van Kaasmakerij Van de Graaf uit Doorn maakte deze Heuvelrugkaas speciaal voor Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De kaas is op duurzame wijze geproduceerd met melk afkomstig van koeien uit de Utrechtse Heuvelrug. Daarnaast levert iedereen die de kaas koopt een directe bijdrage aan natuurbeheer- en behoud van het Nationaal Park. 

Puur van smaak

De loeiverse melk wordt 's morgens van de boerderij opgehaald en binnen een uur verwerkt. Door de melk kortstondig te verwarmen en verder niet te behandelen met allerlei technieken behoudt de melk haar pure smaak. Vervolgens heeft de kaas minimaal vijf maanden gerijpt op de houten planken. Dit geeft de Heuvelrugkaas een sterk en puur karakter.

Schakel tussen veehouder en consument

De kazen van Kaasmakerij Huig van de Graaf zijn ambachtelijk en zo puur mogelijk gemaakte kazen. Boeren uit de directe omgeving leveren de melk, die ’s ochtends vers wordt opgehaald. Dankzij de winkel kan de Kaasmakerij ook een schakel zijn tussen de regionale veehouders en de consumenten. Zo ontstaat er meer waardering voor de boer en het product.

Goed voor de planeet

Doordat Kaasmakerij Huig van de Graaf de kazen maakt met lokale grondstoffen en de verkoop dichtbij huis houdt, hebben de kazen een kleine CO2 footprint. Ook is een deel van de kazen biologisch en SKAL gecertificeerd. De kazen worden zonder extra kleurstoffen of conserveringsmiddelen gemaakt. Zo puur mogelijk dus!

Kaasmakerij Huig van de Graaf

De kaas is exclusief verpakt in handig formaat voor de borrelplank of als cadeautje om te geven. Je kunt de Heuvelrug Speciaal Kaas kopen bij de winkel van de Kaasmakerij in Doorn (Langbroekerweg 15 A in Doorn). 

Meer informatie over de Heuvelrugkaas en de openingstijden van de Kaasmakerij vind je hier.

Op de hoogte blijven?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!