Ontdek wat de heuvelrug met je doet!

fietsen & wandelen

fietsen & wandelen

Vakantie & Weekendje weg

Vakantie & Weekendje weg

Natuur & Erfgoed

Natuur & Erfgoed

Je hoeft niet ver te reizen om mooie dingen te ontdekken en te beleven! 

Als een oase van rust, net buiten de Randstad, vind je tussen Utrecht en Amersfoort de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. De prachtige natuur, talloze landgoederen en gezellige steden en dorpen maken de Heuvelrug tot een heerlijke plek waar je kunt genieten, ontspannen en nieuwe inzichten op doen. 

Deze pagina vol met tips helpt je alvast op weg naar lekkere restaurants, mooie routes en handige lijstjes. 

Wil je bijzondere plekken op de Heuvelrug ontdekken? Bekijk dan de tips van lokale experts over hun leukste plek #opdeheuvelrug.

 • De leukste plekken #opdeheuvelrug

  Wil jij weten waar je moet zijn voor een onvergetelijke ontdekkingstocht op de Heuvelrug? Wij hebben alle tips van locals en bezoekers voor je verzameld. Laat je inspireren of deel jouw leukste plek om anderen te inspireren.

  De leukste plekken #opdeheuvelrug
 • De beste locaties voor een staycation

  Als een oase van rust, net buiten de Randstad, vind je de Utrechtse heuvelrug en de Gelderse Vallei. De perfecte locatie voor een staycation!

  De beste locaties voor een staycation
 • Kom fietsen!

  Of je nu komt voor een fietsvakantie, uitdagende mountainbikeroutes of je wilt fietsen met je kinderen wij hebben er een route voor!

  Kom fietsen!
 • Duik in het verleden

  Duik in het verhaal van een van de grootste waterlinies van nederland: de Grebbelinie.

  Duik in het verleden
 • Arrangementen & Acties

  Boek een heerlijk culinair arrangement met een overnachting of een fietsarrangement waarmee je rechtsstreekt de natuur in rijdt. 

  Arrangementen & Acties

Tips voor de meivakantie

Ook deze meivakantie is er weer meer dan genoeg te zien en te doen op de Utrechtse Heuvelrug en Gelderse Vallei. Bekijk bijvoorbeeld onze bucketlists en de bomvolle UITagenda voor de leukste activiteiten deze meivakantie. 
Of neem een duikje in de rijke historie van de regio en bezoek één van de prachtige Kastelen & Buitenplaatsen of bezoek de indrukwekkende Grebbelinie

Hier moet je zijn! - Hotspots per gemeente

Leukste plekken op de Heuvelrug

Wil jij weten waar je moet zijn voor een onvergetelijke ontdekkingstocht op de Heuvelrug? Wij hebben alle tips van locals voor je verzameld!

Lees de tips