Ontdek wat de heuvelrug met je doet!

fietsen & wandelen

fietsen & wandelen

Vakantie & Weekendje weg

Vakantie & Weekendje weg

Natuur & Erfgoed

Natuur & Erfgoed

Je hoeft niet ver te reizen om mooie dingen te ontdekken en te beleven! 

Als een oase van rust, net buiten de Randstad, vind je tussen Utrecht en Amersfoort de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. De prachtige natuur, talloze landgoederen en gezellige steden en dorpen maken de Heuvelrug tot een heerlijke plek waar je kunt genieten, ontspannen en nieuwe inzichten op doen. 

Deze pagina vol met tips helpt je alvast op weg naar lekkere restaurants, mooie routes en handige lijstjes. 

Wil je bijzondere plekken op de Heuvelrug ontdekken? Bekijk dan de tips van lokale experts over hun leukste plek #opdeheuvelrug.

 • De leukste plekken #opdeheuvelrug

  Wil jij weten waar je moet zijn voor een onvergetelijke ontdekkingstocht op de Heuvelrug? Wij hebben alle tips van locals en bezoekers voor je verzameld. Laat je inspireren of deel jouw leukste plek om anderen te inspireren.

  De leukste plekken #opdeheuvelrug
 • De beste locaties voor een staycation

  Als een oase van rust, net buiten de Randstad, vind je de Utrechtse heuvelrug en de Gelderse Vallei. De perfecte locatie voor een staycation!

  De beste locaties voor een staycation
 • Kom fietsen!

  Of je nu komt voor een fietsvakantie, uitdagende mountainbikeroutes of je wilt fietsen met je kinderen wij hebben er een route voor!

  Kom fietsen!
 • Duik in het verleden

  Duik in het verhaal van een van de grootste waterlinies van nederland: de Grebbelinie.

  Duik in het verleden
 • Arrangementen & Acties

  Boek een heerlijk culinair arrangement met een overnachting of een fietsarrangement waarmee je rechtsstreekt de natuur in rijdt. 

  Arrangementen & Acties

Ontdek de mooiste kasteeltuinen

Niet minder indrukwekkend dan de historische kastelen die op de Heuvelrug zijn te vinden, zijn de tuinen en parken waarmee ze worden omgeven. Deze tuinen vertonen een grote variatie aan landschapsstijlen en zijn vaak nauwgezet en in originele staat onderhouden, om te getuigen van de variatie aan tuinontwerpen die in de loop der eeuwen de revue zijn gepasseerd. 

Lees meer

Hier moet je zijn! - Hotspots per gemeente

Leukste plekken op de Heuvelrug

Wil jij weten waar je moet zijn voor een onvergetelijke ontdekkingstocht op de Heuvelrug? Wij hebben alle tips van locals voor je verzameld!

Lees de tips